Basis kursus i forståelse af traumer

Traumer er overset

Ofte oplever jeg at systemet ikke har nok viden om hvad traumer gør ved kroppen.
Jeg oplever ofte forældre der for første gang jeg forklarer om det autonome nervesystem, forstår deres barns reaktioner og derved bedre kan hjælpe dem, til at få bearbejdet at de har oplevet noget i deres liv, som har overvældet deres nervesystem.

I den her uge har jeg haft to børn som er født med navlestrengen om halsen eller født for tidlig og må ligge i kuvøse og have slanger og andre ting til at hjælpe dem.
Der er en voldsom oplevelse for både forældre og barn.
Jeg bliver ked, fordi der ikke er nok fokus på det er et traume og familien har behov for hjælp, til at forstår hvad der sker i nervesystemet og hvordan det påvirker barnets udvikling.

Det at få lov til at vokse op som et trygt og roligt barn.

Ofte ser jeg børn der får diagnoser som ADHD, angst, depression.
Det mener jeg vi kan udgå, hvis vi begynder at have fokus på det autonome nervesystem.

Nøglen til forløsning af energi er ikke kun tale, men også det at mærke og give kroppen tid til at komme af med den energi, der er fastlåst i kroppen.

Tænk et barn som har sultet i mors livmoder eller som har haft navlestrengen om halsen – hvor mange kræfter de skal bruge på at overleve, uden de kan gøre andet end at kæmpe.

Når de så kommer til verden og har overlevet, er alt så godt ?? nej ofte overser vi netop, at barnet har måtte kæmpe mellem liv og død.

Der er her vi skal have fokus på at fortælle barnet, det var hårdt og svært både med vores kærlige sprog og stemmeføring samt blide berøringer og bevægelser med modstand, så de kan få lov at mærke kroppen vende tilbage til tryghed.

At der er nogen som passer på dem og hjælper dem.
De har følt sig så alene i kampen.

Gør vi ikke det vil barnet i kroppen mærke kamp og flugt og vil gøre alt for at holde kroppen i live eller det modsatte stivne og trække sig ind i sig selv.
Begge reaktioner er overlevelses strategier, der kræver meget energi.

Vil du være med til at hjælpe flere børn og voksne med at bearbejde traumer, stress m.m. så tilmeld dig mit kommende kursus, hvor jeg underviser i hvordan du kan få viden om en kropslig tilgang til at bearbejde traumer på.

Tilmeld og læs mere her:
http://better-flow.dk/kursus-17-18-marts/