Kontakt Better Flow: +45 2872 5125 - Mail im@better-flow.dk

SE Terapi – Ikke alting kan tales ihjel

Vi mennesker vil gerne tænke og forstå – men vi glemmer, at vores krop også reagerer. Traumatiske oplevelser, stress, angst, sorg og depression kan alt sammen sætte sig i din krop og med tiden udvikle sig til sygdomsrelaterede symptomer og smerter.

En traumatisk oplevelse skal ikke kun bearbejdes i dit hoved og i dine erindringer, den skal OGSÅ bearbejdes i din krop.

SE-terapi handler om at give din krop lov til at reagere, så du kan få frigivet den energi, som har ophobet sig i din krop som følge af en traumatisk oplevelse.

SE-metoden (Somatic Experiencing®) er udviklet af Peter A. Levine Ph. D, psykolog og biofysiolog. I et livslangt studium har Peter A. Levine studeret dyrenes reaktion på stress og trusler på livet, og undrede sig over at de ikke blev traumatiseret. F.eks. når en gazelle flygter fra en løve, gazellen skal væk og løven skal have sin mad. Hjertet slår hurtigere og begge dyr er i alarmberedskab.

Den samme biologiske reaktion sker i os mennesker, når vi pludselig befinder os i en udfordrende situation. Gazellen og løven ”ryster” oplevelsen ud af kroppen igen, og løber videre på savannen. Men vi mennesker kan ikke altid ”ryste” oplevelsen af os – gid det dog var så enkelt.

“SE metoden” er en terapeutisk og kropslig metode, som nænsomt støtter  dig til at fokusere din opmærksomhed på dine kropsfornemmelser. Jeg hjælper dig og din krop til at aktivere de iboende og helende ressourcer, som allerede er indeni din krop. Derved genetableres der en balance i dit nervesystem og dine stressreaktioner opløses.

Det handler ikke om hokuspokus, men helt simpelt, at give din krop lov til at slappe af og reagere.

Vil du høre mere om SE-metoden og hvordan jeg kan hjælpe dig, dit barn eller en pårørende, så ring eller skriv til mig. Kontakt mig her
Back to Top
SE Terapi - Psykoterapi - Traumebehandling i Randers og omegn.